Ajută un bebeluş să trăiască
prima lui aniversare!

O campanie inițiată cu sprijinul Fundației Sensiblu.

Dragă viitoare mămică,

Te felicitǎm cǎ te pregǎtești sǎ devii mamǎ și ȋți dorim ca cele douǎ liniuțe ale testului de sarcinǎ sǎ te gǎseascǎ bine, sǎnǎtoasǎ, pregǎtitǎ pentru noua viațǎ.

Se zice cǎ nu existǎ pe lume meserie mai grea decȃt cea de pǎrinte. Dar tu ești pe mȃini bune. Medicul ginecolog te va ȋnvǎța tot ce trebuie sǎ știe o gravidǎ, iar medicul de familie te va ajuta cu tot ce ȋnseamnǎ concediu de naștere sau maternitate și gratuitǎți pentru gravide.

Analize și investigații. Test de sarcinǎ, triplu-test, ecografii, morfologii, eventual o amniocentezǎ. Tot ce pare firesc ȋn Romȃnia urbanǎ a lui 2019 este un lucru rar ȋn lumea satului. Adevǎrul e cǎ bebelușul tǎu va fi tare norocos sǎ se nascǎ ȋn brațele unei mame conștiente și informate.

Noi, Trussa și Sensiblu, vrem sǎ facem ceva. Avem un plan, iar tu ești parte din el. Ai nevoie de un test de sarcinǎ?
Sau poate douǎ, trei? Perfect. Tu cumperi din farmacia Sensiblu, noi donǎm unei femei defavorizate de la sat.

Sarcinǎ frumoasǎ!

Testul de sarcinǎ Trussa. Grijǎ pentru toți

România este pe locul 1 în U.E. la mortalitate infantilă

Ȋn 2017, 1.360 de bebeluși au murit ȋnainte sǎ ȋmplineascǎ 1 an.
Ȋn 2016, 1.398 de bebeluși nu au supraviețuit primei aniversǎri.
Iar ȋn 2015, 1.510 bebeluși au murit ȋn primul an de viațǎ.
  • Ȋn 2017, 1.360 de bebeluși au murit ȋnainte sǎ ȋmplineascǎ 1 an.
  • Ȋn 2016, 1.398 de bebeluși nu au supraviețuit primei aniversǎri.
  • Iar ȋn 2015, 1.510 bebeluși au murit ȋn primul an de viațǎ.

Sau de ce nu ajung gravidele de la sat la doctor

Cauza directǎ a acestei statistici alarmante?

Afecțiunile perinatale, care se declanșeazǎ ȋn timpul sarcinii sau imediat dupǎ naștere.
Adicǎ acele afecțiuni care ar putea fi prevenite și tratate dacǎ gravida ar beneficia de controalele regulate ale medicului. Ceea ce ar trebui sǎ se ȋntȃmple necondiționat, pentru cǎ, ȋn Romȃnia, mǎcar teoretic, orice gravidǎ are, prin lege, dreptul la viațǎ și la servicii medicale gratuite. De asemenea, toți minorii au dreptul la asistențǎ medicalǎ gratuitǎ.

Ȋn lumea satului, realitatea este alta:

38.861 de femei nu au ajuns niciodată la medic pâna la naștere. Iar dintre nou-nǎscuți, puțini ajung sǎ fie ȋnscriși la medicul de familie imediat dupǎ naștere. 2 din 5 femei însărcinate nu fac nicio analiză dintre cele necesare pentru a afla starea de sănătate a fătului.

CAUZELE REALE ALE MORTALITĂȚII BEBELUȘILOR ROMÂNI SUNT SĂRĂCIA, IZOLAREA, LIPSA EDUCAȚIEI ȘI ACCESUL LIMITAT LA SERVICII MEDICALE.

De ce nu merg gravidele de la sat la doctor? Multe nu-și permit costurile deplasǎrii pȃnǎ la cel mai apropiat spital. De multe ori, spitalul e prea departe. De altfel, cu 2,5 medici la mia de locuitori, Romȃnia nu stǎ bine nici la acest capitol.

Multe femei nu știu de ce ar trebui sǎ meargǎ la doctor, de ce sunt necesare toate aceste controale. Și multe dintre ele nu știu nici mǎcar cǎ ar trebui, ele aflȃnd cǎ sunt gravide prea tȃrziu.

CITEŞTE MAI MULT
CITEŞTE MAI PUȚIN

Primul pas pe drumul către cabinetul medical: testul de sarcină

Primul pas cǎtre medicalizare este conștientizarea: pentru ca o gravidă să poată fi luată în evidența sistemului medical, trebuie, în primul rând, să știe că este gravidă.

Cele două liniuțe ale testului de sarcinǎ aduc prima consultație la ginecolog și recomandarea pentru primele analize și investigații. De aici mai departe, fiecare trimestru va veni cu mǎsurile lui: teste de sȃnge pentru diverși parametri, ecografii, morfologii fetale. Fiecare la timpul ei.

Tu cumperi, noi donăm

Împreunǎ putem ajuta bebelușii să trăiască prima lor aniversare!

Ce poți face tu, mai precis?

În martie și aprilie, cumpără un test de sarcinǎ Trussa din farmaciile Sensiblu, și o femeie din medii defavorizate primește unul gratuit.

Un test de sarcinǎ și, totodatǎ, o șansǎ pentru bebelușul ei la startul sǎnǎtos ȋn viațǎ.

1 TEST DE SARCINĂ TRUSSA CUMPĂRAT = 1 TEST DE SARCINĂ TRUSSA DONAT

Statisticile nu pot fi schimbate peste noapte. Dar ȋmpreunǎ putem ȋncepe: putem educa și putem dona. Test cu test, pas cu pas, de la femeie la femeie.

Se încarcă..